V našem timu smo ljudje s posluhom za otrokove posebne potrebe. Uspešno združujemo ljubezen do otrok, dolgoletne izkušnje pri delu z otroki s posebnimi potrebami in znanje, pridobljeno doma in v tujini.

Milena Terzić Šelekar

Delo z otroki je moje življenjsko poslanstvo. Pravijo, da najlepše stvari odkriješ v zrelih letih in nič drugače ni bilo pri meni. Najprej slikarstvo, zatem še delo z otroki s posebnimi potrebami, ki so v meni prebudili tisti pravi notranji klic.

Usoda je hotela, da sem se pred leti na II. OŠ Žalec zaposlila kot varuhinja – spremljevalka slepega dečka z avtizmom in idejni vodja likovnega pouka na šoli, in se tako pridružila Sabini Korošec pri delu z otroki s posebnimi potrebami. Njena izjemna predanost je bila zame navdihujoča. Tako sem prvikrat združila svoje strokovno, profesionalno znanje psihologije z ljubeznijo do otrok in veseljem do slikarstva.

V letu 2012 sem dodatno dragoceno znanje poglobila na DIR Floortime konferenci, ki je prinesla nova dognanja na področju izboljšanja socialne interakcije otrok s posebnimi potrebami. Vesela sem, da lahko delam v tako odličnem timu, napredek otrok pa je zame največje zadovoljstvo.